De lessen zijn steeds op woensdag van 15.00 tot 15.45 in lokaal 020. Ze worden gegeven door Jurriaan Grootes. De data: 19 mei, 26 mei, 2 juni en 9 juni
Op de les krijg je werkbladen met de stof van die week, en oefeningen en opgaven om thuis te maken. Je kunt ze na de les ook vanaf deze website ophalen. In de werkbladen wordt alle stof behandeld die je voor de theorietest nodig hebt.
-
In les 3 krijg je geen werkblad, maar een proefexamen, voor
De werkbladen van vorig jaar vind je hier.
-
voor cello en bas: huiswerk 1, huiswerk 2
-
voor harp en toetsinstrumenten: huiswerk 1, huiswerk 2
-
voor alle andere instrumenten: huiswerk 1, huiswerk 2
Dezelfde stof (en meer) vind je ook in het boek Algemene muziektheorie deel 1 (uitgave Ned. Instituut voor de Blaasmuziek, ISBN 978-90-431-2375-4) Het is in de meeste muziekwinkels te koop.
Hoewel je dus genoeg hebt aan de werkbladen raden we wel sterk aan om ook het boek te kopen: de stof wordt wat uitgebreider uitgelegd, en een boek is prettiger om naar je gewone les mee te nemen.
Hieronder vind je een lijstje met onderwerpen uit het boek die je in elk geval kennen moet om een ruime voldoende te halen
Je kent ze wel, van die kaartjes die je gebruikt om dingen uit je hoofd te leren (flashcards in het Engels). We hebben de volgende sets:
-
de notennamen
-
de notenwaarden
-
voortekens (mollen en kruizen), in de vioolsleutel, bassleutel en altsleutel
-
tellen (hoe lang duurt deze noot/rust in deze maatsoort?)
Als je het leuk vindt om met de computer de oefenen dan is daar een heel geschikt programma voor: de Notenkraker. Het is bij de gewone muziekwinkel te koop en kost ongeveer 12.50 euro.
Je doet eens schriftelijke test, naar keuze op dinsdag 16 of woensdag 17 juni tusssen 17.00 en 18.00. De meeste kinderen zijn binnen een half uurtje klaar
Op de derde les doen we altijd een proefexamen. Als je jezelf nu al wilt testen dan kun je er eentje downloaden:
Mail me dan even (Hans Lub, hlub@uck.nl)